Enter your keyword

Agri & Food Innovatie cluster

Omschrijving

Het Agri & Food Innovatie cluster Regio Zwolle verbindt ondernemers, overheid, onderzoek en onderwijs in de aan Agri en Food gerelateerde sectoren. Speerpunten zijn ‘Circulaire en duurzame economie’ en ‘Keteninnovatie’. Bij Circulaire en duurzame economie gaat het er om uit bestaande productie of reststromen, meer en nog onbekende toepasbare stoffen te halen. Keteninnovaties gaat over productie, handel en consumptie van Food, Feed en Non-Food in nieuwe samenwerkingsverbanden en organisatiestructuren.

Ambitie

Doel is het stimuleren van nieuwe initiatieven in de regio, het verspreiden van kennis en het geven van een extra impuls aan de werkgelegenheid. Niet alleen in de agri en food sector, maar ook in de keten eromheen.

Wat is de rol van de Board

De board heeft een rol bij de agendavorming van het innovatiecluster, is ambassadeur van deze regionaal zeer belangrijke sector en wil een verbindende rol spelen in de samenwerking van het innovatiecluster met brancheorganisaties (LTO) en andere samenwerkingsverbanden, zoals het cluster AgroFood in de Noordoostpolder.

Wat is er bereikt (KPI’s)

In 2016 zijn 92 inovatieprojecten op het terrein van AgriFood Innovatieprojecten verder ontwikkeld door onafhankelijk advies, begeleiding en verbinding met de juiste partners in het innovatienetwerk van ondernemers, onderwijs en overheid. Daarnaast was het cluster actief op diverse evenementen en congressen binnen en buiten de regio. Actueel nieuws is te raadplegen via http://www.agrifoodinnovatie.nl/nieuws/

henk ten hove

Janny Peltjes
Portefeuillehouder

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

eddyvanhijum

Carlo van Dijk
Kernteamlid

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.