Enter your keyword

Kunststoffen

Omschrijving

De regionale samenwerking op het onderwerp kunststoffen krijgt vorm via stichting Polymer Science Park (PSP). Het PSP is de industriële broedplaats voor de kunststoftechnologie. Ook biedt het PSP een loket voor ondernemers met technisch inhoudelijke vragen op het gebied van industrieel toegepaste kunststoftechnologie, meer specifiek thermoplasten, thermoharders, rubbers en coatings.

Ambitie

Het doel  van het PSP is vierledig:

  • Een toonaangevend innovatiecentrum voor de kunststoftechnologie.
  • Ontwikkel- en ontmoetingsplek voor bedrijfsleven en kennispartners, die faciliteert en projecten uitvoert.
  • Inspelen op nieuwe ontwikkelingen.
  • Bieden van een (leer)werk plek aan studenten en starters.

Wat is de rol van de Board

De board is ambassadeur van het PSP.

Wat is er bereikt (KPI’s)

In 2016 zijn er 61 innovatieprojecten ontwikkeld door onafhankelijk advies, begeleiding en verbinding met de juiste partners in het innovatienetwerk van ondernemers, onderwijs en overheid. Bij 23 van die projecten is vervolgondersteuning geboden, bijvoorbeeld door te ondersteunen bij business development.

In 2016 zijn is het aantal partners en lede van het PSP gegroeid naar 8 respectievelijk 28, verspreid over zeven provincies. In 2016 zij een aantal grote samenwerkingsverbanden neergezet. Onder de programmalijn ‘Plastics go circular’ met als doel het verhogen van de inzet van gerecycled kunststoffen zijn dit de proeftuin Recycling – Future Proof Polymers en 3DprintHuge. En onder de programmalijn ‘Plastics get smart’ waar met slimme producten en processen grondstof en energie wordt bespaard: het Cluster Kunststoffen en Sensoren en Smart Production.

jur zandbergen

Jur Zandbergen
Portefeuillehouder

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

jur zandbergen

Carlo van Dijk
Kernteamlid

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.